Zomertijd

zomertijd
zomertijd
Zomertijd

Ja,ja, het is weer eind maart en dus gaat de zomertijd beginnen: zaterdagnacht om 2 uur (eigenlijk zondagmorgen vroeg) wordt de klok 1 uur vooruit gezet.
Wat een ellende, want als je maandag om zeven uur onderweg moet dan heb je het gevoel dat het nog nacht is:  “gisteren om deze tijd was het zeven uur…”. En als je de wekker niet op zomertijd hebt gezet dan kom je dus een heel uur te laat (en je bent vast niet de enige)!
In de 2de wereld oorlog en vanaf de oliecrisis in 1973 is besloten de zomertijd in te voeren om daarmee energie te besparen. Inmiddels doet heel Europa  mee met deze waanzin, want in de diverse landen is er geen sprake van besparing omdat ze op een te grote breedtegraad liggen of omdat de nacht toch al heel laat begint, zoals in Spanje en Frankrijk. Ook is er geen enkel Europees land gemeten of wetenschappelijk aangetoond dat zomertijd echt werkt.

Daarboven komt dat de verstoring van de tijd in maart en in oktober een grote invloed heeft op ons bioritme, dus stoppen met die onzin! De voorzitter van de Europese Commissie, Jean-Paul Juncker, heeft al eens geopperd om te stoppen met de zomertijd.

Trouwens de zon staat om 12 uur precies in het zuiden boven de grens van Duitsland en Polen. Bij de zomertijd staat de zon om 12 uur ten oosten van Polen, dwars door Oekraïne en Turkije. Bij ons staat de zon pas om ongeveer 13:40 in het zuiden.

Wil je meer lezen over de beweging van de aarde en de effecten van de zomertijd, lees dan hier over die “Zomertijd”.

Sterkte met het omschakelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *